Merhaba.
Hiçbir şey o güzelim Ağaçlardan daha önemli olamaz. Olmamalı da. Hidro elektrik santrali tabi yapılmalı ama Ağaçları katlederek değil. Yurtdışında böyle durumlarda neye mal olursa olsun önce Ağaçların sağlığı düşünülerek davranılır. Gerekirse yeri değiştirilir.
Şimdi ne olacak ? Hidro elektrik santrali uğruna belki 500 belki 1000 yıllık Ağaçlar katledildi. Peki insanımıza bunu nasıl anlatacaksın. Demek ki Ağaçlar önemli değilmiş, istenildiğinde kesilebiliyormuş diye düşünmeyecekler mi? Yerine dikilecek Ağaçlar hiçbirşeyi telafi edemez.
Bir Ağaç kestiği için mahkeme mahkeme dolaştırılan insanlar ne olacak? Hani adalet? nerede eşitlik? Yargılamayı bırakalım o zaman. Onlarda kestikleri Ağaçların yerine Ağaç diksinler. İsteyen istediği zaman kesebiliyorsa demek ki kanunlar boşaymış. İşte ülkemiz, işte kanunlarımız.
Saygılar
|