View Single Post
Eski 08-03-2010, 00:54   #176
webgezer
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-02-2010
Merhaba,

Ekşime yoluyla gübre yapmak konusunda ben de çalışmaya başladım, ilk aşamada EM alarak evdeki mutfak artıklarını gübreleştirmeye çalışıyorum. Bukaşi kovası almadım, maliyetinden çok Internet'ten siparişle sadece İzmir'den alınabiliyordu, ben de İzmir'den kargo ile kova getirtmek istemedim, geçen hafta sonu EM'yi aldıktan sonra kendim 2 adet kovayı iç içe geçirip alttakine plastik musluk takarak hallettim; sızıntı problemi oldu ama şimdilik iş görüyor. Mutfak artıklarını inceltip üzerine sıvı EMA fısfıslayarak başladım. Eğer sonuç başarılı olursa bahçede biriktirmeye başladığım dal ve yaprakları yine oturduğum sitede çöpe atılan biçilmiş çimleri de ekşime yoluyla gübreleştirerek bahçedeki meyve ağaçlarının ve yeni yapmayı planladığım sebze bahçesinin besinlerini sağlamayı dolayısıyla kimyasal katkı-bitki ilacı kullanmadan kendime yetecek kadar sebze-meyve yetiştirmeyi düşünüyorum. Bu çalışmaya başlamama neden olan değerli bilgilerini bizimle paylaşan ağaçlar.net üyelerine sevgilerimi iletiyorum.

Düzenleyen webgezer : 08-03-2010 saat 00:55 Neden: yazım hatası
webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön