Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 05-03-2010, 19:21   #1564
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Sayın taha360,

"dakka bir gol bir" diye bir tabir vardır. Sizin de yaptığınız bu forumda ona tekabül ediyor.

EVET, haklısınız yıllardır yazdıklarımı okumak zor geliyor. Ben dahi nerde neyi ne bağlamda yazdığımı bulamıyor, hatırlıyamıyorum.
Dolayısı ile forumu çok da okumadan, özelikle de alel acele bir orkide edinen kişiler, son demde panikleyip hemen girip bir başlık açıp kendi sorununu soruyor...
sorsun da ne var ki bunda... diyebiliriz de ancak ben bazı konuları müteakip kereler yazmaktan sıkılıyor oldum.

Her neyse, sorularınızı cevaplayayım bare.

Musluk suyu ile sulanır. Sularsınız da ancak suyun bekletilmesi gerektiği, chlorun çıkması açısından kökler açısından önemi çok yazıldı bu forumda.
Sonuç: tercihan yağmur suyu kireçsiz 150 mikroSimens altında bir sulama suyu "ELZEM".
Substrata toprak katmaktan kasıt killi milli humuslu bahçe toprağı ise onu da yapabilirsiniz, ancak bazı türlerde bu gerekli iken bazı türlerde uzun vadede öldürücüdür.
Salepgillerden terrestrik olan türlerde bu gerekli ülkemizde salep diye kabaca tanımladığımız sümbül benzeri Orchisler, Ophryselr .vd. leri Pleione, Cymbidium, Papio. lar humus tercih edebilirlerse de, diğer saksı substratları da daha uygun olmaktadır.

Sonuç: Elinizdeki Phal.e asla "toprak" eklemeyin.

Total sonuç: forumu İYİCE okuyun.

Saygılar

Düzenleyen Sevilay : 06-03-2010 saat 00:08
praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön