Ah uçurtmalar ah az sopa yemedim tütün iplerini götürüyorum diye, ip alacak para nerde bizde tütün dizdiğimiz ipleri ekler ekler uçurtmalarımızı uçururduk.
Uçutmalar mı çeşit çeşit yapardık "şeytanka" en çabuk yapabileceğimiz bir uçurtma, altıgen, yıldız, hatta fener yapardık içine de bir mum gece uçurunca çok güzel bir görüntü elde ederdik.
Şimdiki çocuklar bilmez onlar her şeyi hazır buluyorlar zaten (kırtasiyede bir lira) biz bulamazdık bilemezdik ve bilenlerin yanlarına gider öğrenirdik, yapmaya çalışır her biri diğerinden daha iyi olurdu, Yağlı kağıt alacak para yok gazete de öyle her yerde bulunan bir şey değil o zamanın okurlarından gidip eski gazete isterdik, sıra yapıştırmaya gelir yapıtırıcı yok hemen un ambarına dalar biraz un suyla karıştırıp kendimize yapıştırıcı yapıp uçurtmayı yapmaya başlardık unla yapıştırdığımız yerler kururken bu arada kuyruğunu yapardık.
Sonra haydi uçurmaya, ipi uzun olan salar da salardı rüzgar hızlı estiğinde ip kopar koş uçurtmanın peşinde kilometrelerce, nasıl koşmıyalım o bizim için çok değerli bir oyuncağımızdı.
Ne günlerdi o günler özlemle anıyorum. O günler daha mı güzeldi ne.
Uçuracak çocuk yok ama torunum olursa yapacağım belki dede torun eski günleri yad ederiz.
|