View Single Post
Eski 05-03-2010, 08:28   #637
epsody
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Oksidasyonun dezavantajları.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Bir kompost uzmanı olarak koku ve sinek varsa kompostlaşma işleminde hata olduğunu bilmeniz gerek.

Bu kene larvalarının oluşumlarının tamamlanmasını sağlıyacak enzimlerin neler olduğunu, ayrıca kene larvası oluşumu tamamlanmasını sağlıyan bu enzimlerin hangi oksidasyon bakterilerince sağlandığını anlatmanız artık bir borç oldu. O ne oksidasyon bakterisiymiş ki, enzim sağlayıp kene larvası oluşumunu tamamlamış.
Sayın Mine hanım, kompost tesislerinin kokudan yanlarından geçilmiyor, ben askerliğimi izmir foçada yaparken izinli olrak izmire gidişimizde çamlıdaki kompost tesislerinin civarından geçerken bunu bizzat kendim şahit olmuştum, hava yanmalı (oksidasyonla) sisteminin özü böyle çalışıyor, koku olan bir yerde sinekte mutlaka vardır.

Kene oluşumunu etkileyen enizimlerin neler olduğunu soruyorsunuz, ben bu işi laboratuar ortamında yapmış olsaydım her halde bunları sizlerle adlarıyla paylaşırdım, kene oluşumlarının, kenenin hangi aylarda ortaya çıkmasıyla oksidasyon olayının varlığına yorum getirdim.

Evrim sürecini toprakta başlatmış bu canlının gelişmesini, çoğalmasını sağlayan etmenlerin, yaz aylarındaki uygun ısı şartlarındaki topraktaki organik maddenin zararlı mikroorganizmalarların oksidasyon içinde bu enzimleri (kenenin beslenmesin de birinci sıradaki oluşumları başlatması) her ne kadar evrimini bir canlının kanını emerek tamamlasada kenenin görüldüğü yerlerin kırsal alanların yoğunluk gösterdiğinden kene'nin üremesine sebeb, kırsal alanlardaki organik bileşenlerin oksidasyonun etkisiyle bozunmasın sonuçlarıdır.

Yaz aylarında kırsal alanda kene, canlılar için potansiyel risk oluşturmaktadır.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön