Duymadım bizzat şahit oldum. Bu durumun farkına varılmasına çiftçiler ön ayak oldu aslında ve sistemin devamını ve özelliği farkeden ise Hüseyin OVAK oldu bu işi sistemli olarak ortaya koyan ise Niğde bayisi Eyüp Sami EGE bey oldu.
Durum şundan ibaret; özellikle çileklerde hiç kimyasal gübre ya da ilaç kullanılmasa dahi değişik kalıntı maddelerine rastlandığını biliyoruz çünki çilek böyle bir bitki, B5A kullanılan çileklerde gerek iyi tarım uygulamalarında ve gerekse ihracaat çileklerinde yapılan analzilerde kalıntı çıkmaması dikkat çekti sonrasında Hüseyin OVAK ve Eyüp Bey sistemli ve kontrollü bir şekilde ilaçlama yapılan ve aynı zamanda kuralına uygun B5A kulanılan seralarda, sebzeliklerde ve meyve bahcelereinde ve çok değişik ürünlerde kalıntı analizleri yaptılar ve farklar ortaya çıktı. Zamanla Eyüp beyin yaptığı denemelerde -ki kendisi Ziraat Yüksek MÜhendisi'dir ve aynı zamanda ilaç bayisidir- ilaç kullanıldıktan en az 10 gün sonra **** daha fazla süre sonra kullanmak kaydıyla B5A kullanıldığında sebzelerde 10-15 gün meyvelerde ise 30 günde kalıntıyı sıfırladığı görüldü. Bu durumun söylem olması çok hızlı gerçekleşti ancak ruhsat olmadığından firma hakkında şikayetler oldu yine şu an durum ruhsatlandırma aşamasındadır.
Eyüp bey yaptığı denemelerde 1, 2, 4 ve 10 kat ilaç dozlarıyla kalıntı yapıp ve yine 12 ayrı ilacı karıştırarak denemeler yaptı kalıntı İntertek firmasının Manisa'daki laboratuvarında analizler yaptırarak belirlendi ve süreçler doğru işlediğinde emoral değer değil sıfır kalıntı olduğu görüldü. Bu konuyla ilgili bende bir bilimsel araştırmayı akademik düzeyde yönlendirerek bizzat görmeye ve tescillemeye çalışıyorum sonuçları ayrıca zaten buradan açıklarım. Burada mekanizma şu şekilde işliyor görüldü: Enzimatik ve sitolojik sistemle ilacın etken maddeleri paramparça oluyor ve elemet element ayrılıyor ve aslında zehir olan o element bir besin maddesine dönüşüyor. Tıpkı CO2 (Karbondioksit) de olduğu gibi elementleri C (Karbon), O (Oksijen), O (Oksijen) olarak ayırıyor o zaman karbon ve oksijen birer besin maddesi olarak yapı maddesine dönüşüyor ortamdan eriyor kayboluyor.
Bu iddianın en güzel örneği Erdek'te yapılan kurşun analizi örneğinde mevcut, bizzat Marmarabirliğin yaptırdığı analizlerde üretim alanlarında karşı kıyılardaki petrol rafinerisi nedeniyle problem olan kurşun kalıntısı zeytinliğin B5A kullanılan yerinde 0,38 iken B5A kullanılmayan bahcede ise 1,05 olarak belirlendi ve B5A kullanılan yerdeki örnek B5A kullanıldıktan 20 gün sonra alınmıştı, deniyor ki 30 gün olsa oda olmayacaktır. Bu analiz örneklerini Maramarabirliğin resmi evrakı şeklinde dileyene gönderebilirim. Ayrıca diğer analizlerde var ancak firmanın kendi analiz sonuçları olduğundan keyfe keder inanmama imkanı var yinede dileyene gödnerebilirim.
Şunu söylemeliyim ki zamanla BMR Tarımın agaclar.netteki resmi sözcüsü olmamda en büyük etken bir mühendis olarak beni ikna edici olaylar ve süreçlerle karşılaşmam aksi takdirde burada imajımı zedeleyecek işlere girişmem ve bunu göze de almam.
|