Merhaba, 1161 nolu mesajımda soğanları nasıl hiç ettiği anlatmıştım. Dün akşamki gözlemlerime göre filizlenmiş olarak ektiğim çiğdemlerden bir kısmından sivri yapraklar çıkmış, bir kısmında hareket yoktu. Sümbüllerin ise ekilirken filizli ve dışarıda bıraktığım kısmı kurumuştu. Sümbülleri söktüğümde ekmeden önce poşetteyken çıkmış olan kökleri hala duruyordu ve soğan çürümemiş sertti. Anladımki bu sene onlardan bana hayır yok. Şimdi merak ettğim şu; tüm soğanlı bitkiler ile ilgili bilgileri, depolama koşullarını okudum ama benim soğanlarım açmadan söküldükleri için onları nasıl kaybetmeden seneye kadar saklayabilirim? Şu anda üç adet sümbül soğanım nemli toprak üzerinde duruyor, söktüm onları, lütfen yardım
Birde yazmayı unuttuğum frezyalarım var. Bir saksı müthiş açtı, problem yok; fakat diğer saksıdakileri tam çiçek için dal uzatmışken başka bir saksıya taşıdığım için kurudular yemyeşil yapraklar, biçilecek ekin gibi oldu. Bir tanesini çektim baktım soğan sağlam. Şimdi bir diğer sorun bu frezya soğanlarını nasıl kaybetmeden saklayabilirim? Çekeyim mi? Toprakta dursun mu?
Düzenleyen gala : 05-03-2010 saat 10:32
Neden: yazım hatası ve düzen
|