View Single Post
Eski 04-03-2010, 14:27   #70
castiel
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-02-2010
servi ve diğer bitkilerim

merhabalar

uzunca bir metin olacak muhtemelen, şimdiden vakitlerinizi gasp ettiğim için özür diliyorum.

amacım evvela bonsai çalışmasına başlamak. yani bonsai hevesiyle başlayan hadise genel bir ağaç, çiçek, orman, tabiat sevgisine ulaştı cidden. yani tomurcuklanan ne bulsam eve götürüp diker oldum şimdi ben elimdekileri sayayım. fotoğrafı olanların fotolarını koyayım. sizden istirhamımı da madde madde belirteyim.

1. 2 tane servim var. arıyorum tarıyorum servi'den bonsai çalışmasına ulaşmaya çalışıyorum. yalancı servi diye birşey çıkıyor karşıma. fotoğraflarını gördüğünüz serviler için şu aşamada ne yapmalıyım.

2. 2 tane böğürtlenim var çalıdan bonsai başlangıç için en doğru tercih diye birşeyler okuduğumu hatırlıyorum. bu çalı sınıfına böğürtlen de giriyor mu. köklü bir şekilde diktim saksıya, iç mekanda duruyorlar. eski yaprakları kupkuru idi budadım. yeni yapraklar filizlendi.

3. meşe palamudu ekmiştim, 2-3 tanesi çimlendi. ziraat mühendisi bir arkadaşa sordum çimlenmeden önce: "ne zamandır suluyorum toprağın altındalar, çimlendi mi bilmiyorum, ne yapayım" dedim. "çıkar topraktan kibarca birşey olmaz, sonra tekrar dik güzelce" dedi. aynen öyle yaptım. bir çıkardım topraktan böyle 8-10 cm kök yapmış ve gövde belirmeye başlamış nasıl sevindim anlatamam. (aslında söz konusu ortam burası olunca anlatabilirim, evet.) dün de baktım gövde toprağın üzerinde yükselmeye başladı. bununla ilgili ne yapabilirim demekten çok paylaşayım diye yazayım dedim sanıyorum. yine de yapılacak birşey varsa dinlerim tabi uslu bir bonsai sever olarak.

4. 1 adet uzun mu uzun fındık fidanım var. gövdesinde bir kırık var ama çok açılmamış. budayayım dedim fakat korktum. sizden fikir almak istedim. bununla ne yapabilirim bunu da bilemiyorum.

bunu gönderdikten sonra ankaraya doğru yola çıkacağımdan muhtemelen hemen göremeyeceğim cevaplarınızı.

şimdiden çok teşekkür ediyorum. bu arada eskişehir'de yaşamaktayım tanışmayla ilgili mesajımda da belirttiğim üzere. eskişehir'de toplanıp atölye çalışması yapanlar varsa eşlik etmek isterim. o da olmadı tecrübeli bir ustaya bağlılığımı da ilan edebilirim

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg servilerkucuk.jpg (58.0 KB, 1049 views)
Dosya Türü: jpg serviB1kucuk.jpg (64.9 KB, 1030 views)
Dosya Türü: jpg palamutkucuk.jpg (30.4 KB, 1027 views)
Dosya Türü: jpg serviA1kucuk.jpg (69.7 KB, 1022 views)
Dosya Türü: jpg serviA2kucuk.jpg (69.5 KB, 1024 views)
castiel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön