Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Selahattin bey, B5A'nın mikrobiyal içeriği ve sözünü ettiğiniz mikoplazma'ların ne olduğu belli oldu mu artık? Ben epeydir ilgilenmedim, ürün hala sıvı gübre statüsünde mi, yoksa hep deklere edildiği üzere mikrobiyal gübre sınıfına girdi mi?
|
B5A Bulgaristan'dan aldığı
Bakteriyel Gübre Ruhsatı ile ihracaatını yapmaktadır ve bu lisans ile bir çok avrupa ülkesine ürün gönderilebilmektedir. Türkiye'de beyan edilen organik içerik nedeniyle ısıl işlemle canlı içeriğin canlılığı sonlandırılmakta ve bu şekilde satışa sunulmaktadır. Bu şekilde ölü olarak toprağa giren bakterilerin gen aktarımı mantığı ile b5a yı yiyen bakterilerin b5a bakterisine dönüşmesi mantığı ile işlevini yerine getirmekte ve ülkemizde bakteriyel ürün ruhsatı aşamaları zaman aldığından o süreç işlemektedir.
Daha dün sizin bu konudaki hassasiyetinizi bildiğim için Türkiye'deki sayılı tadıcılardan bir arkadaş zeytin yağı numunesi verdim ki B5A lı zeytinde ne gibi değişmeler var görelim diye analiz sonucunu sizinle özel mesajla paylaşırım.