View Single Post
Eski 04-03-2010, 00:12   #54
envor
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
[QUOTE]
Alıntı:
- Perlit
- Kaya yünü
- Pomza
- Growmixs
- torf
- kokopit
Bu Materyaller Saksıya, Torbaya konularak veya Hazır Paketler kullanılarakda toprasız tarım yapılabiliyor.
Peki hangisi daha verimli?
Hepsinin sulama rejimi farklı, bu isteklerini tam olarak yerine getirirseniz hepsinden aynı verimi alabilirsiniz.

Alıntı:
Ben bu işe yatırım yapmayı düşünüyorum
1 dönümlük serada topraksız domates yetiştiriciliği yapmak için araştırmaya başladım
Sizce en uygun seçenek nedir? ve neden?
Bence katı ortam kültüründe perliti öneririm. Hem ucuz, hem hata kaldırıyor, hem çevre kirliliğine sebep olmuyor.

Alıntı:
Su kültürümü yoksa katı ortam kültürümü daha verimlidir?
Aralarındaki verim farkı neden kaynaklanmaktadır.
Su kültürü daha verimli. Katı ortam kültüründe sulama hataları yapılabiliyor, su kültüründe bu hata yapılmıyor. Bitki sürekli su içerisinde yetiştiğinden adaptasyon sürecini geçirdikten sonra bir daha sulama yüzünden stres yaşamıyor. Ama su kaynaklı hastalıklara karşı da savunmasız durumda.

Alıntı:
Genellikle gördüğüm kadarı ile bu işe büyük yatırım yapmış seralarda Hazır perlit paketler uc uca dizilerek ve bunlara damla sulama yöntemi ile besin eriği vermek sureti ile yapılıyor.
Bir başka yerdede Perlit in yosunlaşma yaptığı ve hersene paketlerin değiştirilmesi gerektiği yazıyordu ve Growmixs in tercih edilmesinin hem cok daha ucuz hemde yosunlasma problemi olmayan ve yuksek verimli bir cozum olduğu yazıyordu
Yosunlaşmanın pek bir zararı yok. Perlitin poşet içerisinde kalan kısmında hiç bir yosunlaşma olmuyor, sadece bitkileri dikmek için açmış olduğumuz fide yatak yerlerinde yosunlaşma oluyor onunda pek bir zararı yok bence. Growmix'in metreküp'ü kaç para bilmiyorum, ama perlit'en daha çok sulamak gerekecek, bu da belki ucuza aldığımız ürünü, fazladan gübre kullanarak daha pahalıya getirmiş olacağız. Bunuda hesaba katmak lazım.

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön