Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yıldıztozu
Sayın Pria
Muhteşem Nergis Soğanlarından bana da düşerse çok sevinirim.
Bu arada önümüzdeki hafta sonu Asos'a gideceğim, Çanakkale üzerinden.
Belki bu ne cüret de diyebilirsin ama Fidanlığında nergislerini görmeyi çok isterim.(En azından kokusu için seneye kadar beklememiş de olurum. Tabii ki senin için bir sakıncası yoksa. Olumsuz bir yanıt vermeni de anlayışla karşılarım, çünkü sonuçta henüz tanışmıyoruz.)
Ziyarete gelemesem de bu soğanlardan bana da düşerse Temmuz ayında mutlu olurum.
Cevabını sabırsızlıkla bekleyeceğim.
İyi akşamlar, sevgiler.
|
Ben Çanakkale/Biga ilçesinin Karabiga Bucağındanım..Doğup büyüdüğüm yer..
Geleli 3 gün oldu..
Önümüzdeki hafta sonuna kadar kalırmıyım bilemiyorum..Büyük bir olasılıkla önümüzdeki hafta çarşamba günü dönebilirim..
Size özelden mesajla tel nomu veriyorum..
Ararsanız görüşürüz..
Yalnız siz eğer gelmeyi arzu ederseniz Çanakkale'den Bursa yönüne 90 km. saparak Biga'ya oradan da 18 kilometre saparak Karabiga'ya (deniz kenarı)gelmeniz gerekir..
Size uyarmı bilemem..Gelmeniz ve tanışma isteğinizden memnun olurum..
Fidanlıktaki nergislerin durumunu da yazayım:
Hocam100 forumdaştan aldığım ve Karabiga'ya ektiğim 90 nergis tamamı açmış ve çiçekleri çoktan geçmiş..
Benim nergisler de sanırım açalı 7-8 gün olmuş..Hala çoğunun çiçekleri canlı..Yalnız bu yıl çok soğuk günler yaşanmış benim köyde..15 cm.kar yağmış..Çok şiddetli soğuklar ve don olayı olmuş..(son 10 yıldaki en soğuk kış)
Bugün İlçe Tarım Müdürlüğüne gittim Çiftçilik belgeleri için..(Ben 60 dekar kadar tarlalarıma buğday ekiyorum..Yağışlar son iki yıldan beri çok dengesiz olduğu için
SİGORTA yaptırıyorum
fırtına ve DOLU için)
Biga İlçe Tarım Müdürlüğü önündeki 6-7 yaşındaki zeytin fidanlarının dondan büyük zarar görüp tüm yapraklarının döküldüğüne tanık oldum bugün.
Biga denizden uzak ve karasal iklimde olduğu için don olayı kavurucu olmuş..
Ama benim kasaba deniz kenarı olduğu için eksi 7-8 dereceye pek düşmez..Zeytin en fazla eksi 7'ye kadar direnir..
Bu nedenle fidanlarımda hiçbir olumsuz durum yok Allaha şükür..
Hocam100'den aldığım nergislerin yapraklarının neredeyse uçlarından yarısına kadar kısmı soğuklardan kavrulmuş..Demekki aşırı soğuğa gelemiyorlar..(Sanırım eksi 2-3'ten ötesine pek dayanamıyorlar)
Bendeki nergisler ise,daha önce dediğim gibi, eksi 6-7'lere bile banamısın demiyorlar;
kardan,dondan tomurcukları da etkilenmiyor ki şu günlerde açmış durumdalar..
Çiftçilik işlerim nedeniyle internete ancak bugün girebildim ve yanıt verebildim kusura bakmayın.
Diğer özel mesajlara yanıt vermediğim forumdaşlar merak etmesin;genel istek adedine göre temmuz sonunda nergis soğanlarını paylaştıracağım..
İstekte bulunan çok forumdaş olursa azar azar soğan göndererek herkesin gönlünü yapmak zorundayım.
Hoşçakalın.