Benim'de geçen yıl, bahçenimin farklı bir iki yerine ekip, büyüttüğüm sabah sefalarından saçılan tohumlar, şimdi nerdeyse bahçenin her yerinde çimlenmeye başladılar!
Geçen yıl aynı olayı, horoz ibiğinde'de yaşamıştım. Bir önceki yıl, bir tane horoz ibiği ekmiştim, geçen yıl tüm bahçeyi istila etmişlerdi, çapalamaktan bıkmıştım ama galiba esas bu yıl uğraştıracaklar beni. Çünki geçen sezon en az 20 adet'e yakın horoz ibiği, inatla yaşamayı başardı ve bu yıl, kimbilir kaç yüz tane tohum bıraktılar bahçeye!!
Üstüne üstlük bu yıl yalnızda değiller. Şimdiden onlarca sabah sefası, merhaba, biz geldik demeye başladır!
Benim bir sorum olacak.
Ben bu sabah sefalarını, bahçemin bir duvarını kapatsınlar diye, sık ve yan yana ekip, bir örtü oluşturmak istiyorum. Ancak tüm gün, üzerinde çiçekler görünsün istiyorum ama, bildiğiniz üzere s.sefalarının çiçekleri, saat 10-11'den sonra kapanıyor. Bende, yeşil örtü devamlı çiçekli olsun diye, aralarına suzan sarmaşığı ekmeği düşünüyorum. Suzan tohumlarım geldi ve 1-2 güne kadar çimlendirme çalışmalarına başlayacağım.
Sorum şu: Bu her iki sarmaşık türü, birbirleriyle aynı yerde yaşar'mı? Yoksa suzanları ayrı bir yere'mi ekeğim?
|