View Single Post
Eski 13-12-2006, 13:36   #16
Skala
Ağaçsever
 
Skala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-07-2006
Şehir: Antalya / Arapsuyu
Mesajlar: 48
Tohumdan Cycas Yetiştiriciligi Hk.

Sayın harbour of tears


Size Cycas ile ilğili bilgimi aktarayım bahçede bulunan ve yaşca belli bir olgunluga sahip Cycas gövde dibinden ve üst canagından tohum tabiri olarak bildigimiz neslinin devamını saglayacak dal uzantılara baglı tohumları olgunluk derecesini anlamak için ne yapmak lazım..


Tohumların üstü şeftali gibi bir tüyle kaplı olup turuncu renkte tarifini yaptıgınız tohumları elinizle hafifce yoklayın yumuşak gözüküp gözükmediğini dikkatlice tespit edin sert hissederseniz daldan tohumu ayırmak için bir budama makasıyla daldan tohumu tohumun altına makasla fazla girmeden kesin.

Anaç Cycastan ayırdıgınız tohumu 1 ay gasteye kuruması için sarıp 1 ay sonunda bahçe topragıyla iyi kalitede hazırlanmış torflu topragı bir arada harmanlayıp bu zengin topraga dikin.

Cycasınnızdan çıkan ilk yapraklar biçimsiz olabilir endişelenmeyin hafif güneş alan çok nemli olmayan bir yerde sabit kımıldatmadan gelişimini izleyin kolay gelsin.

Not : Dallardaki tohumlar elinizle kontrol ettiniz sütlü yani yumuşak henüz esas sertligini sahip olmamış nitelikte tohumlarsa dallarda sert olgunlugunu alana kadar Cycas yetiştirme hevesinizi erteleyin....

Skala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön