Tüm arkadaşlara merhabalar,
Öncelikle böyle bir bilgi paylaşımı platformunun varlığından duyduğum memnuniyeti dile getirmeliyim.
Rüzgar enerjisi ve yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren yabancı sermayeli bir enerji firmasında görev yapıyorum. Yurtdışında bulunduğum süre içerisinde özellikle İskandinavyada uygulaması ile karşılaştığım Enerji ormanı vasıtası ile Ormancılık konusu ile ilgilenmeye başladım ve Türkiye özelinde bir yatırımcının ilgisini çekebilecek fırsatları gördüm.
Başlangıçta küçük bir pilot proje hedefliyorum. Bu sayede hem tekniğine vakıf olmadığım konunun biraz daha içerisine girebileceğimi hemde büyük ölçekli projeler için daha sağlıklı fizibiliteler ortaya konacağını düşünüyorum.
Proje için yer seçimini, Egede bölgesinde memleketim olan küçük bir ilçe olarak düşünüyorum. Oradaki lokal sorunları sahip olduğum iyi ilişkiler ile çözebileceğim düşüncesi bu seçimin en önemli parametresi.
Kar amacı ile ve çok büyük bir yatırımın ilk ayağı olacak proje için proje geliştirmenin aşamalarında karşılacak sorunlardan ziyade finansal tahmin modelleriyle daha çok ilgileniyorum.
Daha önceki sekiz sayfanın tamamını okudum. Proje gerçekleştiren veya projeleri önemli aşamalara gelmiş birden fazla saygıdeğer arkadaşımızın bu forumu takip ettiğini anlıyorumki tecrübelerinden yukarıda söylediğim perspektifte yararlanmak isterim.
|