Sayın Kudret TEZEL; Malbman; Envor
Balkon bahçeçiliğine yeni başladım. 20 gün önce Eminönünden 8-10 çeşit tohum almıştım. Amacım akşamları eve geldiğimde oyalanmak ve hobi olarak birşeyler üretmeye çalışmaktı. Bu tohumların nasıl fide haline getirileceğini ve ilerde nasıl ürün alınacağını araştırırken bu site ve benzeri birkaç siteyi araştırmaya başladım. Yaşım 36 olmasına rağmen birkaç gün öncesine kadar topraksız tarım kavramını hiç duymamıştım. Müthiş derece de ilgimi çekti. Ve sizin gibi bu konuda profesyonel çalışmalar yapan insanların paylaştıklarını heyecan ve ilgiyle takip etmeye çalışıyorum. Hatta sayın Malbman ve sayın envor'dan bir keç isteğim ve sorum da oldu. Herşeyden önce benim gibi hobi çilere yardım elini uzattığınız ve elinizden geleni yaptığın için kendi adıma çok teşekkürler ederim. Sayın malbman ile yazışmamızda besin eriyikleri konusunda sizden yardım alabileceğimi ifade etmişti.
Bu konu ile ilgili bana yardımcı olurmusunuz?
Perlit konusunda da sizden yardım alabilirmiyim (ücreti mukabilinde)
Bu arada benim fide çalışmalarım şimdilik fena değil. Fakat bu yaşıma kadar hiç ilgilenmediğim bir konu olduğu için her adımda çekimser yaklaşıyorum. İlerleyen zamanlarda sorularımla sizler gibi bu işi bilen insanlarında biraz başını ağırtmaya niyetliyim.

Umarım benim gibi çıraklara karşı sabırlısınızdır.
Bu arada sanıyorum besin eriyiklerini hem topraklı hemde topraksız tarımda kullanabiliyoruz. En kısa zamanda sizden bilgi alabilirsem(besin eriyiği ve perlit) çok sevinirim.
Çalışmalarınızın devamını paylaşmanızı diler, saygılar sunarım.