View Single Post
Eski 01-03-2010, 11:07   #213
tiya
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
Crassula pellucida marginalis rubra variegata.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant Mesajı Göster
Bu da en nazik sukkulentlerimden biri:
Crassula pellucida marginalis rubra variegata.

Eklenti 125119

Bir türlü dallarını kalınlaştırmayı beceremedim. Umudum yaza... Çıtır çıtır kırılıyor dalları. Dökülenleri toprağa sokuşturup köklendirmekten, birkaç ay içinde 7-8 saksı olacaklar gibi görünüyor.
Merhaba, geçen hafta Praktiker'de iki saksı vardı ama param yoktu, alamadım. Saksı dibinde bulduğum üç yapraklı bir parçayı gizlice avucumun içine alıp reyondan uzaklaştım. Annemle birlikteydik, nasıl özlemle baktığımı görünce satın almayı önerdi, istemedim. Reyonların tamamını gezdikten sonra, yeniden kaktüslerin arasında bulduk kendimizi. Annem önerisini yineledi kabul etmedim. Oradan uzaklaşırken cebime bir şey soktuğunu fark ettim. Rengim uçtu. Alarmların ötmesini, bir görevlinin bizi durdurmasını korkuyla bekledim. Çabucak kasaya gidip, aldığımız iki menekşenin ödemesini yaptık ve dışarı çıktık. İlk işim cebime bakmak oldu. Crasulanın sarkan son parçası....

Annem uzun bir süre teselli etti beni "çiçek çalınır" diyerek. Haklı olabilir tabii ama öyle bir yerden "yürütmek" büyük cesaret. Üstelik parasını (kartla da olsa) ödeyecek durumda iken rezil olmak da vardı. :=))

Sonuçta benim aldığımla annemin saksısından kopardığı şu anda yerini bulmuş durumda. Kartalpin'in yaptığı gibi isim verecek olsam adı "Kibar Hırsız-Arsen Lupen" olurdu. Bakalım hangisi tutacak?

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön