Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
Sn Epsody, teknik bilgi eksiğiniz sorunu çözmemizi zorlaştırıyor. Kavramlar konusunda karmaşanız var. Hala bakteri elimine edip sterilizasyon sağlamaktan bahsediyorsunuz.
Bana hangi tip bakterilerin nasıl işlediğini anlatmaya çalışmanız gerekmez, emin olun ki bu konuda çok detaylı bir eğitim almış ve çok uzun seneler araştırmalar yapmış durumdayım. Bundan gayrı, profesyonel olarak kompost yapıyorum ve bu konuda kapalı sistem tanburlu kompost makinesi üreten bir firmanın da, danışmanı ve ortağıyım.
Sanırım kompostlama kavramı konusunda bir sıkıntı var. Fermente nedir, kompostlama nedir, biyolojik öğütme nedir, bunlara biraz daha bakmak gerek.
demişsiniz, kompost zaten işlemden geçmiş bir maddedir. İşlenmemiş gübrelerin toprağa uygulanmasını da elbette istemiyoruz. Modern tarım tekniklerinin hiçbiri bunu kabul etmez, ki ben bir iyi tarım uygulamaları uzmanıyım, kompostlanmamış organik materyalin toprağa karıştırılmasını hiç tasvip etmemekteyim.
|
Sayın Mine hanım, samimi ilginizin açıklamalarına şükranlarımı sunarım, teknik bilgi konusunda haklısınız, ben sizin gibi uzman değil, toprak ve gübre konsuna gönül vermiş bir kişi olarak hatalalarımı kabul ediyorum hatta sizin eleştirilerinizi takdir ederek hatalarımı düzeltme fırsatı olarak gördüğümden ilginize teşekkür ediyorum.
Bu başlıkta açıkladığım sterilizasyon kelimesinin anlamını kendimce açıklıyacak olursam ben bakterileri dost düşman diye ayırmadan, zararlı olanlarının faaliyetlerini etkin (faydalı) bakterilerin ekseriyetini sağlıyarak, baskılamayı bir sterilizasyon gibi kullandım, tabii gerçek sterilizasyon bu olmadığını bilmekteyim.
Biyolojik öğütmede gene benim kompost işleminin manasını açıklamak için ortaya attığım bir kavram, sizcede mantıklı değilmi kompost işlemini gerçekleştirenler, mikro organizmalar birer biyoljik canlılar olarak birleşik organik atıkları öğüterek minerilizasyona uğratmalarını böyle manalandırarak kompost konusuna yeni başlayanlara kompostun kelime anlamını ortaya koymaktı.
Fermantasyonla kompost deyimi, Kompost sürecine etkin mikro organizmaları mayalıyarak(aşılıyarak) kompost oluşum sürecinde etkin olan bakterileri yönetimde hakim kılarak daha yarararlı kompost üretmek.
Bu açıklamalarımı size bir uzman olarak epsody'nin Kompsot tezini sunarak kavram kargaşasına son vermeyi sizin onayınıza bırakıyorum, sevgiler saygılar sunarım.