View Single Post
Eski 28-02-2010, 13:57   #626
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Teşekkürler Sn Dogasever,

Filtre fikri çok mantıklı, maliyetini araştırayım.

Daha önce evde musluk suyuyla başka bir mikrobiyal gübre kullanmaya çalışmıştım, sırf bunun için blender bile almıştım, ama bir türlü tarif edilen rakı formundaki sıvıyı elde edememiştim. Sebebi klormuş meğer. Konunun ilk sayfasından itibaren bu noktayı sürekli vurgulamanız çok iyi olmuş. Yoksa EM'i de kullanıp yine başarısız olduğumu düşünecektim.

Bir de bugün vazoda kurumuş nergis ve frezyaları atarken sudaki kötü kokuyu hissedince aklıma geldi, kesme çiçeklerin suyuna da EM karıştırılması iyi olur diye düşünüyorum. Özellikle nergislerin sapları suda çok çabuk çürüyor ve bekleyince çok kötü kokuyor.
Sn Verdoque

Diğer mikrobiyal gübrenin çalışmamasının nedeninin klorlu su olması çok güçlü bir olasılıktır. Aktif Karbon filtrelere hem çok pahalı değildir hem de bu iş için son derece uygundur.

Kesme çiçekler içinde çiçeklerin sağlarının içinde saklandığı suya EMA ilave etme öneriniz de son derece yerinde ve mantıklı bır öneridir. Şimdiye kadar benim aklıma gelmemişti. Kötü kokuların oluşumunu engelleyeceğinden hiç kuşkum yok. Kimbilir belki de vazodaki çiçeklerin ömrü bile uzayabilir. Kimseye umut vermeyelim ama bu konuda bir deney yapar ve bizimle paylaşırsanız sevinirim. Bu uygulama için 1 litre suya 1 veya 2 çay kaşığı EMA koymanız yeterli olacaktır. Aynı çözeltiyi vazodaki çiçeğin üzerine de haftada birkaç kez spreyleyebilirsiniz. Kolay gelsin. Saygılarımla.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön