sayın Sarıcan
dediklerinizi tabii ki dikkate alıyoruz. ancak aşılması zor bir mesele değil burası için. tabii ki doğaya salıvermek akılcı değil sonuç olarak uzun vadede. benim aklıma gelen bir deşarj havuzu (betonarme) üstü açık olacak şekilde buraya tahliye edilen drenaj suyu buharlaşma sonucu katı maddelerinden arınacaktır. bu bir çözüm olabilir. emanetçisi olduğumuz yerkürenin kirlenmemesi için tabii ki bizde elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. ancak burada tartışmamız gereken çevre koruma değil topraksız tarımda otomasyona nasıl ekonomik bir çözüm bulabiliriz. kudret hocam alabildiğine sessiz bunları izliyor. umuyorum ki kısa zamanda çalışmalarından bir sonuç alır ve bizlerle paylaşır. eğer bu denklem çözülürse zaten kapalı sistem üretim mümkün olabilecek ve çok olağan dışı durumlar dışında atık ortaya çıkmayacaktır diye düşünüyorum. dizayn miracle projesinde mutlak ki buna bir çözüm üretmişlerdir. ancak projenin 5 milyon dolarlık bir proje olduğu düşünülürse otomasyona 500000 dolar harcamak onları pek rahatsız etmese de henüz bizim bu aşamada böyle bir rakamı telaffuz etmemiz bile uzak. bu bağlamda belki siz büyüklerimizin ve genç arkadaşlarımızın bilgilerinden faydalanarak belki daha ekonomik çözümlere ulaşılabilir mi düşüncesiyle bu başlık altında düşüncelerimi paylaşmak tayım. belki aklımdan geçenler, belki sesli düşündüklerim başkalarında bir ışık olur temennisindeyim. hepsi bu
kolay gelsin
|