View Single Post
Eski 27-02-2010, 17:38   #827
toplumcu
Yeni Üye

toplumcu's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2010
Arkadaşlar Konya - Ankara hattı arasında rakım 1015. Ceviz yetiştirmeyi düşünüyoruz. 200 - 300 dekar arazi üzerinde Kaman 1, Chandler, Pedro, Fernor ve Fernette ( 5 ana çeşitle ) cinsi yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yaptığım araştırmalarıma göre İç Anadolu ekolojisine en uygun çeşitlerin bunlar olduğuna kanaat getirdim. Buralarda ilkbahar geç donları çok olur. Bu çeşitlerin geç çiçeklendiğini biliyorum. Birde bunlar oldukça verimli çeşitler. Sizler bu konuda ne düşünürsünüz. Kararım doğrumu.
Sayı olarakta 500 adet Kaman 1(+ 50 adet tozlayıcısı), 500 adet Chandler (+ 50 adet tozlayıcısı), 250 adet Pedro (+ 20 adet tozlayıcısı), 200 adet Fernor ve 200 adet Fernette (bu ikisi birbirinin tozlayıcısı) dikmeyi düşünüyoruz. Bu 5 çeşit ticari açıdan mantıklı olurmu (çeşit fazlamı acaba). Yoksa 2 - 3 çeşit eksem her çeşidin sayısını arttırsam nasıl olur. Bana bu beş çeşit çok mantıklı geldi hiçbirtanesinden vazgeçemiyorum.
İlginiz için şimdiden çok teşekkür eder. çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla...

toplumcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön