View Single Post
Eski 26-02-2010, 23:48   #624
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Merhaba Sn. Dogasever,

Böyle bir buluşu Türkiye'ye getirdiğiniz ve tanıttığınız için çok teşekkür ederim. EM'yi ilk Sn. Meyvelitepe'nin sebze adaları yazı dizisinde görmüştüm. Forumda aratıp okumaya başladım, dünden beri ancak 17. sayfaya gelebildim. Daha fazla dayanamadım, ilk mesajımı yazayım dedim.

Evdeki organik olmayan çöpleri plastik, cam, metal, kağıt, ambalaj poşetlerine ayırıyoruz ve poşetler doldukça yakındaki kumbaraya atıyoruz. Ama bu bukaşi kovalarını görünce inanın gözlerim parladı Artık organik çöplerimizi de dönüştürebileceğim ve hatta hobi bahçemizde kullanabileceğim!

Yalnız şöyle bir sorun var. Suyumuzun çok klorlu olduğunu düşünüyorum. Klor da EM için zararlı olduğuna göre hobi bahçemizde EM kullanımı konusunda kafamda soru işaretleri oluştu. Bahçemizde küçük bir musluk var, geçen sene hortumu takıp öyle suluyorduk, bilmeden topraktaki bakterileri de öldürüyormuşuz meğer. Ne yapmalıyız sizce?
Sn Verdoque

Her şeyden önce mesajiniz için çok teşekkür ederim. Klorlu suyu ağzı geniş ve açık bir kaba doldurunuz ve bu kapta ağzı açık olarak bekletiniz. Bir gece beklettiğinizde, ertesi gün içinde klor kalmayacaktır.

Eğer hortumla sulama yapmanız gerekiyorsa, o zaman, tesisata musluktan önce bir Aktif Karbon filtre taktırmanız gerekecektir. Aktif karbon, su içindeki kloru üzerine adsorblayarak alır. Yalnız aktif karbon filtrenin de kartuşunun belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. (Bu aralık, suyun içindeki klor miktarına bağlı olarak, 3 ay da olabilir 6 ay da olabilir sizin suyunuzun durumunu bilmiyorum ama genelde 6 aydır!). Kolay gelsin.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön