View Single Post
Eski 25-02-2010, 23:09   #172
Mine Pakkaner
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Sn Epsody, teknik bilgi eksiğiniz sorunu çözmemizi zorlaştırıyor. Kavramlar konusunda karmaşanız var. Hala bakteri elimine edip sterilizasyon sağlamaktan bahsediyorsunuz.

Bana hangi tip bakterilerin nasıl işlediğini anlatmaya çalışmanız gerekmez, emin olun ki bu konuda çok detaylı bir eğitim almış ve çok uzun seneler araştırmalar yapmış durumdayım. Bundan gayrı, profesyonel olarak kompost yapıyorum ve bu konuda kapalı sistem tanburlu kompost makinesi üreten bir firmanın da, danışmanı ve ortağıyım.

Sanırım kompostlama kavramı konusunda bir sıkıntı var. Fermente nedir, kompostlama nedir, biyolojik öğütme nedir, bunlara biraz daha bakmak gerek.

Alıntı:
bahçemize sağladığımız gübrelerin ve kompostun yukarıda sağladımız işlemden geçmeden toprağımıza uyguladığımız durumda
demişsiniz, kompost zaten işlemden geçmiş bir maddedir. İşlenmemiş gübrelerin toprağa uygulanmasını da elbette istemiyoruz. Modern tarım tekniklerinin hiçbiri bunu kabul etmez, ki ben bir iyi tarım uygulamaları uzmanıyım, kompostlanmamış organik materyalin toprağa karıştırılmasını hiç tasvip etmemekteyim.

Sizin de bu konudaki çabalarınızı görüyor ve takdir ediyorum, farkındaysanız da hemen hiç müdahale etmiyorum, ancak bariz bir kavram hatası veya teknik bilgi sorunu varsa yazışmalara katılıyorum. Sizin gibi bu konuya gönül verenlerin kesinlikle artması gerek.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön