View Single Post
Eski 25-02-2010, 16:38   #8
iskender44
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Merhaba Yücel Bey
Botanik bahçenizin fotoğraflarını bu vesileyle görmekden çok memnun oldum. Umarım birgün kendisinide görürüm. Çok fazla emek harcanarak mükemmel işler çıkarmışsınız ortaya.
Başarınızı kutlarım, darısı benim başıma

Tecrübelerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ederim. Fikir almak istediğim konulardan birisi şu: Bahçemiz yaz akşamları 300 ila 600 kişilik grupları haftanın 2 ila 4 günü yemekli düğünler için ağırlayacak. Çizimde yeşil renkle belirtmiş olduğum kısımlar çim ekilip üzerlerine yuvarlak 10 kişilik masalar atılacak.(sadece düğün olduğu saatlerde tabi) Çim seçimim basılmaya dayanıklılık konusunda önem taşıyor, en uygun tohum ne olabilir?

İkinci bir konu ise sulama sistemi. Bahçede sondaj mevcut, fikrimce; dalgıç ile pompaladığımız bu sondaj suyunu çizimde gördüğünüz, bahçenin en soluna inşaa edilecek olan asimetrik tek katlı yapının (mutfak) çatısına koyacağım bir depoya ileteceğim. Daha sonra bu depodan hidrofor veya yatay milli pompa yardımı ile basınçlı şekilde önceden döşenen sulama sistemi rotorlarına basacağım. İnsanların sık bulunacağı bir mekan olacağı için tüm sistem yeraltında gömülü olmalı, artı rotorlar sulama dışında gömülü halde iken üzerlerine basılmaya dayanıklı olmalı. Otomasyonlu bir sistem düşünüyorum.
Siz çimlik alanlarınızda sulamayı nasıl yaptınız? Otomatik sisteme geçeceğinizi okudum sizin sisteminiz nasıl olacak biraz bilgilendirirmisiniz.

İlçede olduğum için (Soma/Manisa) uygulamacı bulmakda çok zorlanıyorum, genelde tarımsal sulama yapanlar mevcut.
İzmir firmalarından teklifler aldım ama kısıtlı bütçe ile zor fiyatlar tabi.

Üçüncü sormak istediğim de; ağaçlık olan duvar kenarındaki iki pervaz çimlik alanımla meydanda sahnenin etrafında olan ağaçsız bölümün su ihtiyaçları farklı olacağı için ayarlamayı nasıl yapmalıyım?

Teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

iskender44 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön