Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skays
Bugün EM'i sipariş verdim.
Uygulayacanacak günü ve sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
EM Türkiye Ankaradaki arkadaşların yakın ilgisinede buradan teşekkür ediyorum.
Sn. Dogasever,
EM1'i aktifleştirmek icin melas kullanılıyor.
Pekmez ile aktifleştirilen EM1'in melas ile karşılaştırdığımızda bir farklılığı varmı.
Saygilarimla
|
Sn Skays
EM1 pekmez ile de melas ile de aktifleştirilebilir. Arada mikroorganizma açısından herhangi bir fark yoktur. İkisi de iyi sonuç verir. Ancak, melas, her şeker fabrikasından farklı kalitede çıktığı için farklı kalitede olabiliyor. O yüzden, melası kullanmadan önce biz 80 C derecede 2 saat tutarak pastörize ediyoruz. (Aynı süt gibi, isterseniz kaynatabilirsiniz de! Soğuduktan sonra kullanmayı unutmayın yalnız! O sıcaklıkta (50-55 C derecenin üzerinde) kullanırsanız mikroorganizamları öldürürsünüz!). Pekmez ile aktifleştirilen EMA'nın rengi biraz daha açık oluyor! Kolay gelsin.