View Single Post
Eski 23-02-2010, 23:22   #603
skaraca
Ağaç Dostu

skaraca's Avatar

Giriş Tarihi: 13-11-2009
Beklenen fotoğraflar nihayet yayınlandı. Gelişimleri gerçekten çok güzel. Yaprak boyları oldukça iyi. Benim daha önce çimlenen ve 610 nolu mesajda fotoğrafını yayınladığım çöl gülü halen aynı boyda. Kotileton yaprakları sonrasındaki ilk çift yaprağı daha yeni çıkartıyor.

Bu arada bugün bir sürprizle karşılaştım. 611 nolu fotoğrafta bulunan kaba ektiğim çöl güllerinden birisi bu sabah boynunu (diyeyim) gösterdi. Ki ilk önceleri kalorifer üzerinde duruyordu. Sonra masa üzerine almıştım. Arkasından geçen sürede çimlenme olmayınca acaba çürüdü mü diye kontrol için toprağını karıştırmıştım ve bir hafta kadar önce çürümeyen iki tane kaldığını tespit etmiştim. Birkaçgün önce de üzerini perlit ile örtmüştüm. Yalnız havalar bu ara biraz ısındı ve daha çok direk güneş görmeye başladı. Hangi etkenle oldu bilmiyorum ama uzun bir süre toprakta kalan tohum çimlendi. Tam toprak yüzeyine çıkmadığı için emin değilim ama büyük olasılıkla albino bir adenium.

Yeni karışımlarımda hindistan cevizi torfu (cocopeat), perlit, vermikulit ve ithal torf kullanmayı planlıyorum. Bunun ilk denemesini de 2-1-1-1 oranları ile birkaç gün içinde yapmayı düşünüyorum.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön