View Single Post
Eski 22-02-2010, 19:49   #618
taskıslalı
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-03-2007
Ekim gibi başladığım kompostu zaman zaman karıştırarak ve yanmış gübre takviyesi ile yaptım, ortadan da her yanı delikli bir PVC ile havalandırmaya çalıştım, C:N dengesini ayarlamak biraz tecrübe gerektiriyor, ama beklediğimden temiz bir şekilde süreç işliyor... Henüz tam olarak bitmese de sona yaklaştım, ayrıca gelen gübrelerden çıkan solucanlar şu an sanırım yılan boyutlarına ulaşmak üzereler, kompostum yer yer sıcak kompost yer yer de vermikompost gibi bir şey oldu.. Tabii C:N dengesini ayarlayamam ve sanırım biraz fazla nemli bir kompost yapmam karışık komposta sebep oldu, havalar da soğuk gidince zaman zaman soğuk komposta dönüştü.. Havaların bundan sonra sıcak gitmesi de işimi kolaylaştıracak diye tahmin ediyorum...

İlk tecrübeme dayanarak, bu işe devam, evsel atıkları değerlendirmek için harika bir çözüm..

Başardım..

Belki bundan sonra vermikompost ve sıcak kompost işini ayırarak yapmayı deneyebilirim, elde oldukça solucan birikti çünkü...

6. katta terasta solucan olur mu falan demeyin, bulundukları yerden katiyyen dışarı çıkmıyorlar, söz dinliyorlar..

taskıslalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön