Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş
Sayın nariçi,
az önce baktığımda, 3 saat önce yataklarına koyduğum iri solucanlar nedense yatağın en üstüne doğru çıkmışlardı. En üst katmana ıslak yapraklardan bir örtü yaptım ama eğer üstte kalmaya devam ederlerse ciltleri kuruyacak. Bile bile, veya hissede hissede diyelim, neden ölüme gidiyorlar, anlayamadım. Ölmesinler diye, pek kullanmadığım bir tişörtümü kesip ıslattım ve en üst tabakayı örttüm. Şu anda bir kısmı yığının içinde, bir kısmı en üstte ıslak bez örtünün altında yaşıyorlar. Bakalım ne olacak?
Bu arada, Avustralya işi inşallah olumlu sonuçlanır.
Kolay gelsin!
|
Çok iri solucanlar istediğinizden de az verim verirler.Çünkü yeteri kadar yetişmişlerdir ve uyum sorunları vardır. Büyük solucanlar yerine daha küçük hatta yavru edinmeye çalışın daha verimli olacaktır. Yurtdışından bir site üyemiz bana bir miktar solucan yumurtası yollamıştı ve bunlardan az da olsa üretebildim. Sistemi tekrar kurarsam yardımcı olmaya çalışırım ancak resmi olarak ithalatı imkansıza yakın. Yurtdışından yollarken canlı yerine yumurta yollattırmanızı ve iklim şartlarını (aşırı sıcak ve soğuk) ön planda tutmanızı tavsiye ederim