Merhaba
Projelendirdiğimiz bir kır düğün bahçesi için yaklaşık 1200 metrekare çimlendirilmiş alan oluşturmayı planlıyoruz. İsmindende belli olacağı gibi üzerine masa sandalye atılıp insanların basabileceği bir alan olacak. Ve sadece yaz sezonunda kullanılacak.
Çimlendirilecek alan günün her saati güneş ışınlarını alan bir meydanlık, ve meyve ağaç altları gibi iki ayrı kısım olarak düşünülebilir. Kot farkı yok ve her iki kısımda dereden çekilmiş milli toprak ile örtülüp tesviye çekilecek.
Kuyu suyumuz mevcut yani suyla ilgili problemimiz yok, tabi teklif istediğim bikaç firmanın sulama sistemi projeleri için acayip fiyatlar çıkarmaları dışında, onuda kedim halletmeye çalışıcam umarım altından kalkabilirim.
İlk aklımıza gelen rulo çim almak oldu ama kesemize uymadı, sonra tohum araştırmaya başladım derken kafam çok karıştı.
Tohum satan birkaç firma ağaç altlarına gölgeye dayanıklı bir 6lı karışım, meydana ise ingiliz çimi denen bir 7li karışım önerdi. Üzerlerine basılabileceğini fırça gibi sert olduğunu söylediler.
Bir diğer öneride ismini unuttuğum, futbol sahalarının en yoğun kullanılan ceza sahalarına ekilen bir çim çeşidiydi.
Hangi marka en iyisi dediğimde hepsi farklı markalardan bahsetti.
Forumda dolaşırken ise üçgül, yonca gibi alternatiflerimizin olduğunuda öğrendim.
Ekeceğim her ne olursa olsun Temmuzun 4 üne kadar üzerine basılacak hale gelmeli çünkü ilk düğün bu tarihde, evlenecek olan da benim
Sizce ekebileceğim en mantıklı seçim ne olur?
Ayrıca konuyla ilgili sulama olsun toprak dolgusu olsun aklınıza gelebilecek en ufak öneri, püf nokta veya dikkat edilmesi gereken hususlarıda belirtmek isterseniz çok sevinirim.
Çimledirilmek istenen alanı ve bahçenin şeklini görmek isteyen olursa tasarım Autocad dosyası olarak mevcut maille yollayabilirim.
Yollayacağınız her cevap benim için düğün hediyesidir, şimdiden teşekkürler
İnşaat Müh.
Bülent Yılmaz