View Single Post
Eski 21-02-2010, 04:10   #343
karaveli
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-02-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4
Bayadir misafir olarak takip ettim bu konuyu ve dusuncelerimi yazmak icin uye oldum. Suan Amerikada yasiyorum ve insaallah yakin zamanda Turkiye'ye donecegim. Hayvancilikta maliyeti nasil dusurebiliriz, nasil karli hayvancilik yapariz diye Turkce ve Ingilizce yazi ve bilimsel makale okurken burayi kesfetmistim. Oncelikle boyle girisimci ruhlu oldugunuz icin tebrik ederim. Sizlerinde bildigi gibi Turkiyede yapilmasa bile yurtdisinda ozellikle Avusturalyada bu isi cok iyi yapanlar var. Burdaki insanlarin da amaci ordaki gibi birseyler yapmak ve Hasilmatik denilen aletin aslinda gereksiz oldugunu gormekti. Sonuclara bakilirsa arkadasimiz basarmis gibi gorunuyor.

Bundan sonraki amacimiz yapilan isi gelistirmek, maliyeti dusurecek fikirler surmek ve hata payini en aza indirmektir.

Benim sormak istedigim arpanin kg fiyati ne kadar? Galiba 6-7 kg verim elde edilebiliniyor bu cimlenmeyle ve kar durumu nasil olur. Bana maliyeti cok dusuk gibi gelmedi. Elektrik, su ve diger masraflarla beraber bu otun kg maliyeti ne olacak bu onemli konu.

Mesala 6 gunde urunu elde edebiliyorsak 7. gunu tepsileri temizlemeye, odayi havalandirmaya ve temizlemeye ayirsak kuflenmeyi **** mikrop uremesini engelleyebilir miyiz? **** urunu 6 gunde aliyorsak ve 6 gunluk urun uretecek olursak son gunlerde bu ot bozulurmu? Bozulursa bunu onlemek icin gunluk yiyecegi kadarini birinci gun, digerini 2. gun, 3. gun gibi devam etsek ve sadece hayvanlarin o gun yiyecegi miktar kadar uretsek nasil olur? Eger ilk gunler isiksiZ son gun **** gunler isikli olacaksa bu ayarlanma biraz zor olabilir. Cikan ot direk hayvanin onune mi konuluyor yoksa bazi videolarda izledigim gibi yem karistirma makinasinda karistirilip mi veriliyor? Gunluk ne kadar ot verilmesi dogru olur gibi sorulara ve goruslere katki saglarsaniz sevinirim.


Düzenleyen karaveli : 21-02-2010 saat 04:52
karaveli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön