View Single Post
Eski 20-02-2010, 23:05   #408
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Baharı müjdeleyenler

Hava az ılınınca bitkiler gibi ben de canlanıyorum; kapalı yerde duramıyorum, ota, dala yakın durmak, dokunmak, etrafı temizlemek, hızlı gelişimi kaçırmadan izlemek istiyorum. Bugün iki arada bir derede kendimi çamurlu topraklara attım, vişneyi arka bahçeye, ayı pençesini çeşmenin yanına, çitteki yasemini duvardaki demir dibine, Mutlu Kutlu'dan aldığım çardak gülü duvar dibine diktim, orayı burayı eşeledim, ne kalmış- ne gitmiş- kim uyanmış baktım. İki saat çok keyifliydi ama ben geç kalıyordum, merdivenleri çamur içinde ve aklımın bir parçasını da bahçede bırakarak eve koştum.

Dün akşam üstü kızıma "Oraya basma, çiğdemler var" dediğimde emindim açan çiçek yoktu ama bu sabah iki çiğdem "Günaydın" dedi. Çiğdemler dışındaki soğanlı bitkilerin yarısından çoğunu sümüklüböcekler toprak hizasından yemişler. Çiğdemin arkasındaki muskarinin de tadına bakılmış.
Name:  2002a2.jpg
Views: 967
Size:  68.4 KB

Tomurcuklarıyla kara ve dona yakalanan saxifraga arendsii (taşkıran) hiç etkilenmedi, pembeler günden güne açıyor. Diğerinden kopan iki dalı topraya gömdüm, yaşayacak gibiler.
Name:  2002a1.jpg
Views: 899
Size:  61.1 KB

Kırmızı erik de baharı ilk müjdeleyenlerden, yakında beyaza bürünecek.
Name:  2002c1.jpg
Views: 883
Size:  28.4 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön