Çok teşekkür ederim Ali hocam yorumlarınız ve bizi yüreklendiren sözleriniz için. Umarım sağ kalırlar da ilerideki hallerini de çekip foruma koyma şansım olur.
Sevgili Since 1071; inşallah sende çalışmalarına başlar ve resimlerini bizimle paylaşırsın. İyi dileklerin için teşekkürler. İleride yapacağın çalışmalar için fikir verdiyse ne mutlu bana.. Biz de sana yapacağın bonsailerde elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğiz. Sen istedikten sonra daha güzellerini de yapabilirsin.
Aybalam; senin servilerin toprağına baktım da sanki fazla ağır bir toprak gibi göründü bana. Yoksa perlit **** kedi veya dere kumu kullanmadın mı?
Eğer kullanmadıysan toprak çok ağır ve geçirimsiz oluyor. İlk denemem de bende çok ince kum kullanmıştım ve miktarıda oldukça azdı. Suyu veriyorum ve üstten akıp gidiyor. Toprak suyu gerektiği kadar emmiyor ve alttan su nedense çıkmıyordu. Çarli marka kedi kumunu kullanınca gözlerime inanamadım. Harika bir karışım oluyor.
Mutlaka çalışmalarınızda toprağın gözenekli yapıda olması için perlit, dere kumu **** kedi kumu kullanın. Ayrıca okuduğum uyarılarda bu tür ağaçların havalı toprakta kök gelişiminin çok daha iyi olduğunu, köklerinin fazla sudan hoşlanmadığını ve bu tür ağır toprakta yaşama şansının düşük olduğunu yazıyordu.
|