sn.demirgonenc,
Üsdat olacak seviyeye geldim mi bilmiyorum? Bir sorun yaşadığımızı da sanmıyorum. Şu ana kadar bir şeyler anlatıp, anlatıp da net bir şeyler söylemez iken birden arkadaşınızdan bahsedince dikkatle okudum. Sonuç olarak sizin bu konuda bilgi alacak bir tanışınız var. Ve son açıklamanız ile öğreniyorum ki fidanları 4 yaşında Bu da en az 4 yıllık bir deneyim demek.
Peki siz bu durumda ne yapmışsınız?
Arkadaşınızdan referans vererek bazı fidanlar ile gelen hastalık riski için uyarıp dikkatli olunmasını tavsiye ediyor ve arkadaşınızın 100 hektar iş yaptığı için sözünü ciddiye almamız gerektiğini belirtiyorsunuz.
Bu dedikleriniz de bilgi nerede?
Muğlak ifadelerle bir şeyler anlatıyorsunuz ve sadece insanları korkutuyorsunuz. Benim böyle kaynağım olsa; Önce bir arar, konuyu enine boyuna sorar, Bir fikir sahibi olduktan sonra düşüncelerimi ortaya koyarım.
Bilimsellikten kastım budur.
Sizse benim bu gibi bir zorunluluğum yok diyorsunuz. O zaman niye bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz. Sağlam bir kaynak ve sağlam bir bilgi ile fikrinizi sunmanın ne sakıncası var.
Eğer bir şey şöyledir, böyledir diyorsanız, ne, neden, niçin, nasıl, niye diye olayı sorgulasanız. Yazılarınızın yanıtları da içermesi gerekmez mi?
Üslüp, üslüp diye beni uyarıyorsunuz aslında size bu anlatmak istediklerimi vurucu üslüple yazmaktan başka bir şey yapmadım. Şimdi bir daha yazdıklarımı okursanız, başka gözle göreceğinizden eminim.
Benim yazdıklarımın bilimselliğine gelince; Hiç bir bilimsellik yok efendim. Bilimi geçin, bilgi bile yok.
Ben bir iş fikrini ortaya atmış ve malzeme ile ilgili fikir sormuşum.
Saygılar
|