Sanırım yanlış anlaşıldım. Bir şekilde bir mesaj içine başka bir konuyu ilgilendiren bir konu girebiliyor. Bunda bir sakınca yoktur, demek istiyorum. Bahçemde sıcak kompost hazırlarım, asıl konu sıcak komposttur. Bir de bakmışım 3-5 tane solucan gelip bu sıcak kompostu ziyaret etmiş, bundan burada bahsederim. Ne zararı var? Aksi durumda, biri de kalkıp, solucan gübresi konusunda sıcak komposttan neden bahsediyorsun? diye sormaz mı? Solucanları görmekten ve geleceğinden çekinmektense, o bölümü okuyup geçmek daha faydalı olmaz mı? Belki artık solucan lafını duymaktan gına gelmiş olan sıkılabilir ama bir başkası konuya daha çok ilgi duyabilir. Bu kadar detayla ilgilenmek bence doğru değil!
Bana ne oluyor? Ben sıcak kompostun soluccanla bağlantısı üzerine de araştırma yapıyorum. Burada görmek isterim. Bir şekilde engellenmesin istiyorum. Çözüm şöyle olacaktır. Sıcak-soğuk kompost adlı bir bölüm; vermikompost adlı bir başka bölüm ve sıcak-soğuk kompost ile solucan ilişkisi adlı bir başka bölüm... O zaman da içerik çok fazla yayılmayacak mı?
Bence, şundan sıkıldım, bundan sıkıldım diye ifade etmek diğer yazan kişi veya kişileri kısmen engellemek demektir. Sayın berduray'a katılıyorum,
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray
Bu başlık hepimizin değil mi?
Herkes özgürce kendi yöntemini ifade edebilmeli, paylaşabilmeli...
Özgürlükler sınırlanmasın, kimse kimsenin hakkına tecavüz etmesin.
|
Sevgi ve saygılarımla.