Sayın bayindirmevki;
Üstad, sizinle içerik ve üslup sorunu yaşıyoruz gibi. Böyle zorlayıcı tarzda soru sormanızdan hoşlanmıyorum. Mesajımda detaya girmememin nedeni, bir bilgi aktardığım için, bir söylentiye aracılık etmemek için gösterdiğim hassasiyet. Kendi tespitim olsa bunu söylerdim. Ayrıca neden bilimsel olarak anlatmak zorundayım onu da anlamadım. Size neye dikkat edeceğinizi de bildirmek zorunda değilim. Mesajımın sonunda söz konusu fidan türü için hastalığın söz konusu olup olmadığı bilmediğimi de ayrıca belirttim. Arkadaşımın sözünü ettiğim bahçesi İzmir Kuraburun'da 4 yaşında ağaçlardan oluşuyor. Kendisi bu konuda bilgi vermek ve almak merakında olsa herhalde girer buraya, aktarırdı. Siz sordunuz diye ona sorup aktarmak gibi bir görevim de yok. Söz konusu zeytin bahçesi İzmir Karaburun Salman köyünün yakınlarında. "Sorun", "anlatın" emir verici gibi ifadeleriniz tartışma üslubuna uygun değil. Fakat üslubunuz sizi bağlar. Sizin buradaki hangi mesajınız bilimsel onu da anlamadım. "Bilimsel" bilgi için bu işe yıllar vermek, akademik çalışma yapmak gerekli. Burası hakemli bilimsel dergi gibi oldu da benim mi haberim yok.? Fakat "emir" verdiğiniz için hemen görev başlayacağım, işimi gücünü bırakıp, çalışıyorum efendim. Bir başka arzunuz ve görevlendirmeniz varsa onu da çevremdeki insanlara dağıtayım onlarda boş durmasınlar çalışsınlar! Üstad, şu çit mi ne yapacaksınız yapın da hakikaten bu dertten kendinizi de beni de kurtarın.
|