Sayın nariçi,
şöyle bir şey yapabilir miyiz?
Siz bana solucan gönderin ben de Ankara'dan sizin için Praktiker, Koçtaş, Bahaus gibi yerlerden elek-sürek
vb şeylerden temin edeyim. Temin ettiğimiz emanetleri de, birbirimize kargo ile değil, şehirlerarası otobüs firmaları ile gönderebiliriz. İyi bir paket ile içinde ne olduğunu kimseler bilmeden, otobüs firmasına elden teslim edip yine elden alabiliriz. Çoğu zaman hiç bir ücret almadan bu işi yaptırmak mümkün.
Ama olmazsa kargo maliyetini gözden çıkararak da emanetlerimizi gönderebiliriz.
Ne dersiniz?
Sizin solucanlar, anladığım kadarıyla bendekilerden daha sağlam ve işin erbabı gibi gözüküyor. Bugün benim 2 solucanım dha intihar etmişti. Öleceğini bile bile kuru nemsiz tarafa geçti ve öldü. Evde olsaydım ve kontrol ederken görseydim müdahale edebilirdim. Ama ben gördüğümde vücudu nemini yitirmişti.
Bu arada, yakında bir süredir ara vediğim EM Bukaşi Kompost uygulamasına yakında tekrar başlayacağım. Asitli içerikteki gıda maddeleri katmamak koşuluyla, EM Bukaşi kovasından çıkan fermante olmuş malzemeleri solucanlar çok seviyorlar. Hem yemeleri kolay hem de onlar için besin değerleri çok yüksek. Solucanlarınıza eğer elinizde varsa EM Bukaşi kompost da verebilirsiniz.
Son olarak, ben mutfaktan çıkan sebze ve meyve atıklarını iyice kıyıyorum. Rondo ile veya kıyma makinesiyle. Sonra bu kıyılmış yumuşak malzemeyi pişmemesine dikkat ederek fırında biraz ısıtıyorum. Isınan malzemeyi bu defa biraz soğuyunca derin dondurucuda donduruyorum. Donmuş malzeme bir süre sonra tekrar oda sıcaklığında ısınarak çözüldüğünde tam solucanların ağzına layık bir besin oluyor. Onlar için bir nevi hazır gıda. Bu şekilde daha rahat tüketiyorlar.
Saygılarımla.