View Single Post
Eski 18-02-2010, 16:02   #711
skaraca
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Yukarıda 1249 nolu mesajımda belirttiğim yılbaşı çiçeğimde meydana gelen renk değişikliğinin nedenini, sayın ninina84'ün mesajını okuduktan sonra yılbaşı çiçeğimde yaptığım inceleme ile buldum.

Dün akşam kızaran loblardan birisine dokunduğumda değişik bir şekilde yerinden oynadığını fark ettim. Biraz sağa-sola sallayınca kendiliğinden kök bölgesini oluşturan lobdan ayrıldı. Bunun üzerine diğer lobları kontrol ettim ve onlarında kök bölgesini oluşturan lobdan ayrılması üzerine, kök bölgesini oluşturan lobu kontrol ettiğimde tamamen çürüdüğünü gördüm.

Bunun üzerine çürüyen kök lobunu çıkartıp, toprağı değiştirdim ve aynı lobdan ayrılan üç ayrı dallı lobları yeni toprağa ektim. Bugün akşam durumlarını kontrol edeceğim. Umarım başka bir sorun olmadan köklenirler.

Diğerleri hafif kızarmalarına karşın onların kök bölgesini oluşturan loblarında çürüme yok. Belki ilk saksı değişiminde yeni topraktan besin alamadıkları için biraz kızarmış, ancak yeni köklerin oluşumu ve besin alımının başlaması nedeniyle sorun kendiliğinden ortadan kalkmış olabilir.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön