View Single Post
Eski 18-02-2010, 11:53   #294
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Ocak ve subat 2 2010 001.jpg
10 dakikalik bir sunum icin sira bana gelmisti. Benim degindigim konu ise.
Uzun bir omur suren bonsailerin yaninda, kisa omurlu olan bitkilerden de bonsailer yapilabilecegini ve bu kisa omurlu bitkilerle calisirken de insan buyuk keyif alabiliyor. Kucucuk bonsainin buyuk bir coskuyla actigi bir cicek bir tomurcugun gelip yureginizde nasil buyudugunu, nasil dunyanizi renklendirdigini anlatmaya calistim. Ornek olsun diye de bircok papagan gagasi bonsaimi onlarla paylastim.

Ocak ve subat 2 2010 002.jpg
Benden sonra, Mary bonsaiyi ne kadar sevdigini, agaclari ile calisirken kendinden gectigini. Pek iyi agaclari olmasa da olanlarla calismaktan keyif almanin yaninda kendini gelistirdiginin de bilincinde oldugunu vurguladi.

Senenin ilk toplantisini bu sekilde bitirmeden birden, Subat toplantisi geldi.
David'in verlimis sozu vardi incirleri ile bizi tanistiracak ve onlardan soz edecekti iste subat toplantisi David ve incirlerine ayrilmisti.

Ocak ve subat2010 011.jpg

Ocak ve subat2010 012.jpg

Ocak ve subat2010 013.jpg

Once Davidin incirlerine bir goz atalim(bir fotograftaki incirlerde olmamasi gereken bir sey var ne oldugunu fark ettinizmi?)

David uzun bir sure Sydney'de yasamis oranin havasi yari tropik bir hava gibidir, nem orani cok yuksektir ve bu uygun hava sartlarinda incirler cok iyi gelisiyor, dallarindan ve govdesinden hava kokleri saliyorlar. Melbourne'da ise incir yetisiyor ama hava kokleri, Syney'deki kadar iyi olusmuyor. O yuzden David agaclarinda hava kokleri elde edebilmek icin ne yapabilirim diye dusunup
denemeler yapmiya baslamis.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön