Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi demirgonenc
Sayın zeytinci,
Dediğiniz siteye baktım, muhtemelen İspanyolca ve bilmediğim için anlamadım.
|
Sn. Demirgonenc,
Fotoğraflara bakmanız için o linki vermiştim.
Geleneksel olarak;
1- tane tane zeytin toplayıp,
2- budamak için günde 3-5 ağacı el emeği ile budayıp,
3- sırtta pompa ile ilaçlayıp,
4- 7'şer metre ara ile zeytin dikip,
5- 3'er 5'er yüz metrekare alanlara zeytin dikip,
6- kimi yerlerde at'la toprağı işleyip,
7- yağ işleme sırasında zeytini çürütüp,
8- yağın kalitesini hava teması ve ışık ile bozup,
nasıl rekabetçi olunur?
Boş verin Arbequinayı. O rüştünü ülkemizde ispat etsin. Biz aynı yolda yerli çeşitlerimizi ıslah edelim.
