View Single Post
Eski 18-02-2010, 09:38   #119
SimoP
Yeni Üye

SimoP's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2009
Alıntı:
COP yi etkileyen etkenler şunlardır;
Isı pompası cihazının çalışma sıcaklıları, hem kaynak(toprak,su,hava) hem yük (bina içi) çalışma sıcaklıkları ile doğrudan etkilenir.
Sn Beyaz Kartal:
Dediğinize göre COP'yi bina içi yükler etkiler ama dış hava şartları etkilemez.

Bana şunu söyleyebilir misiniz?
Bina içi yükler, dış hava sıcaklığından bağımsızdır.
Yani dış hava sıcaklığı 0 derece de olsa 20 derecede olsa bina ısıtma yükü aynıdır öyle mi?
Yanlış anladıysam lütfen düzeltin beni:

LEED sertifikası için bina enerji modellemeleri yapılırken bina ısıtma/soğutma yükü belirlenirken girilen değerler arasında duvarların, tavanların, kapıların, pencerelerin, çatıların "U" ısı geçirim katsayıları yanı sıra binanın bulunduğu coğrafi bölge özellikleri de girilir.

Bu "U"değerleri malzeme özelliklerine göre değişmektedir. Kaldı ki aynı modelleme süresinde binanın bulunduğu coğrafi bölgeyi de seçmek durumundayız ki, yıllık bazda saat saat bina ısıtma soğutma yükleri karşımıza çıkıyor.

Bina ısıtma yüklerini değiştiren bir çok parametre vardır.
İnsanlar, aydınlatma, elektrikli aletler, vs.. bunlardan biri de dış hava şartlarının, ısı geçirim katsayılarına göre bina içi yüklere eklenmesidir.

Siz göz ardı etseniz de, dış hava sıcaklıkları binanın ısıtma/soğutma yüklerini doğrudan etkilediği için COP i de doğrudan etkileyecektir. Siz de zaten aynı şeyi söylüyorsunuz bina içi yükler COPi etkiler diyorsunuz. Ki evet etkiler.
Bende bina içi yükleri nelerin etkileyeceğini açıklamaya çalıştım.

SimoP Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön