View Single Post
Eski 18-02-2010, 07:16   #533
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kurtkus Mesajı Göster
Kıymetli üstadlar aylardır takip ediyorum.En çok iki hafta içinde başlayacağım.Küçük ve şirin bir ilçede oturuyorum.Dağlar olsun ovamız olsun ağaç dolu.Yabani bitki toplayıp başlayacağım.Satın da alabilirim.Dün bir çiçekçiye uğradım elinde üç tane bonsai var.Kalın olanın(adını o da bilmiyor) dallarının yarısı kurumuş.75 tl diyor.Ağacın altında kaya varmış,çiçekçimiz(ilçede canlı çiçek satan tek yer ki o da haklı herkesin bağı,bahçesi var),bitki kuruyor diye saksıya almış kayayı da atmış.Yarın fotoğrafını çekip göndersem yardımcı olur musunuz?
Ayrıca yamadori(inşallah yanlış söylememişimdir)için uygun ağaçlar(orta iç karadeniz de)hangileri uygundur.Tohumdan köklendirdiğim iki üç yaşında karaçamlar ve sedirlerim var,bunları önce saksıya mı almalıyım?Alıç ağacı uygun mudur?Lütfen yardım...
Kurtkus aramiza hos geldin. Bonsaiye baslamak guzel bir dunyaya atilacak ilk adim. Ilk basliyan herkes gibi siz de heycanlisiniz ve bu normaldir. Zaman icerisinde heycaninizi yenip guzel bonsailer de yapacaksiniz.

Dogadan agac toplama(Yamadori) hassa bir konudur ve ozellikle yeni basliyanlarin uzak durmasi gereken bir yontem oldugunu dusunuyoruz, hatta deneyimlilerin bile yamadori konusunda bilmesi gereken cok sey vardir. Isterseniz http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=2975 bu linke bir goz atiniz bilmeden suc islemis olabilirsiniz.

2-3 yillik fidanlarinizin iyice gelisip buyumesini beklemelisiniz. Alic agaci bonsai icin uygun bir agactir.(Bonsai hakkinda aradiginiz tum bilgileri ilgili basliklar altinda bulabilirsiniz.)

Simdiden kolayliklar diliyorum.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön