View Single Post
Eski 16-02-2010, 08:51   #138
bayMK
Yeni Üye

bayMK's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2010
bunlarda benden

Geçen hafta pazar Koçtaş'a gideyim biraz zaman geçireyim istedim...Bu arada eğer istediğim gibi bir kırmızı varteryerde veya büyük kapanlı VFT grürsem alırım diye düşünüyordum...Evet VFT vardı ancak nornal klondu e bu türden bende 4 tane olduğundan almadım ve gezinirken kaktüsleri gördüm...Gerçek çiçek açan elimde olmayan farklı tür kaktüsü ne zeman görsem kendimi tutamaz alırım...O günde öyle oldu...
Asıl ilginç olan her nedense bilmiyorum aldığımın biraz daha koyu kırmızı çiçeğe sahip olan kaktüsün kurumuş bir çiçeği gözüme çarptı ve onu ordan temizleme ihtiyacı duydum...Kurumuş çiçeği alrken parçalandı...Vayy.O da ne öyle...İçi tohum doluydu...Hemen üç adet kurumuşundan itina ile aldım ve eve getirdim...Tohumları beyaz bir kağıt üzerine döktüğümde yaklaşık 100 tohumum vardı...Bu seviçle toprağını hazırladım ve tohumları üzerine serpiştirdim...Günde 12 saat floresanla aydınlattığım 4 vft ve 35 D. Spatulatha'nın bulunduğu serama yerleştirdim ve 3 gün sonraki hallerinin resmini çektim.İşte taze tohumun gücü...
Name:  Resim 2013.jpg
Views: 4032
Size:  55.9 KB

Name:  Resim 2016.jpg
Views: 4563
Size:  37.7 KB
Buda benim aldığım pembe çiçekli olanı...Tohumlar bunun kırmızısı...Birde bu konuda deneyimsizim aceba türü tam olarak nedir bu kaktüsün?Birde bendekinin kurumuş çiçeklerinde nedense tohum yok...
Name:  Resim 2018.jpg
Views: 3768
Size:  51.2 KB

bayMK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön