Sn.Halil Önen,
Tarım işine gönülden girdimse de attığım adımlar akıl yoludur. Bir iş planı yaptım ve bu doğrultuda akıl ve sağduyu ile gideceğim. Şu an için aklın yolu Arbeguine diyor. Ama bu yurdun insanı arkadaşların da gönlünden geçip, aklında dillenenleri yabana atmıyorum.
Ben çit, çit derken anlaşılmayan bir şey olayda ki akıl. Hitabım size değildir, konuyu tam anlamayanlara. Söz konusu olan 32O mt uzunluğunda bir sınır boyu ve opsiyonu ile 550 mt olacak . Fidanlar sınır boyunca dikilecek ve ****** dışarı da taşacak. Burası normalde ölü alan. Hesap bilenler bu ölü alandan ne kadar ekonomik değer yaratacağımı hesaplasın. Eğer ben Arbeguine gibi dik ve toplu bir ağaç değil de bizim yerli çeşitlerden dikersem ağaç bahçenin içine taşacağı için amaçıma ulaşamam. Onun için tekrar diyorum bizim yerli çeşitler ile bu amaça ulaşabiliyorsam. Buyurun arkadaşlar.
Neyse Halil Bey, umarım yanlış hitap deyildir. Rumuzunuz ile isminiz aynı?
Şu Gemlik çeşitinde budama ile neler yapılabilir bakmak lazım. Arbeguine de beni iten tek şey fiyat. Yarım kilometrelik bir sıra da fiyatı da iyi analiz etmem lazım. Onun için Gemlik ne derece alternatif olur? Bir acabam olsun?
Araziniz az değil. Nasıl yorduğu tecrübe ile sabit. Hayırlı uğurlu olsun.
Saygılar
|