Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bayindirmevki
Ortaya yazılan bu satırların olsa olsa üç muhatabı var. Biri uzun zamandır yazmıyor. Biri Arbeguinadan daha önce bahsettiğinde böyle bir yazı ile karşılaşmadı. Biri de ki o ben oluyorum, Arbeguine konusunda son yazışmaları başlattım. Demek ki söz bana düşüyor. Ben de ortaya yazıyorum muhatabı kendini bilir.
Arbeguine ile ilgim sık dikim olanağıdır. Arazimin sınırına perdeleyici olarak ekmek amacındayım. Aynı zamanda verdiği yağ ile kişisel ihtiyacımı karşılayacağım. Daha önceki yazılarımda da bunu belirttim. Gördüm ki sayın Halil Önen de aynı amaçta. Sen neyi anlamadın ki bu yazıyı yazma ihtiyacı duydun. Ve beni de hiç bir bilgi içermeyen bir cevabı vermeye mecbur ettin.
Varsa yerli bir zeytin çeşidi amacıma uygun, yaz. Varsa Arbeguine ile ilgili teknik bilgin beni ikna et, dikmeyeyim. Nedir bu çeşit? İnterneti incelediğini söylüyorsun. Benim yabancı dilim yok. Ne öğrendin? Varmı bizden saklanan bir sorunu, bir hastalığı, anlat bilgileneyim. Satır araların da ilginç şeyler söylesen de bana ne fayda. Bu durumda hedef ben iken, muhatabın ben olmuyorum.
|
Sayın bayındırmevki,
bodur zeytin için
iyice düşünülmüş araştırılarak
karar verilmiştir.
Bodur zeytini
sadece perdelemek amacıyla
dikmiyorum.
Ona zeytin muamelesi yapmazsam İspanyollar ne der.
10 dönüm arzide 7 m. ara ile 85
Ayvalık, 50
Gemlik ve 35 kadar da çeşitli
meyve ağaçları dikmiştim.
Meyve ağaçlarının
içine ve
sınırlarına ayrıca Gemliklerin
aralarına dikmeyi düşünüyorum. Bodur 7 m. arası dikimi kaldırır (ayvalıklar hariç) diye düşünüyorum.
Ayrıca Sn.
zeytinci' nin
budama tekniğini Gemliklerde deneyebilirim.
Saygılar