Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi komkarbey
merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım hobi bahcesi yapmaya calısıyorum 1.400 rakımlı bir mezrada 6 dönüm arazide şuan 82 kök farklı meyve diktim ama hem rakıma baglı serinlikten hemde topragımın çok kireçli olmasından( bazı kısımlarını fidan dikmek için açtıgımda abartısız resmen beyaz kireç torbasının içine dikiyorum)ağaçlar cok yavaş büyüyor bu senede 40 civarında daha meyve dikeceğim dikerkende leonardit ve su sorunum da oldugu için ecosorb kullanmayı düşünüyorum burdan takib ettiğim kadarıyla sadece leonardit kullanmakta yetmiyor bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar bilgilerini paylaşa bilir mi
|
Arkadaşım açıklamalarından anlaşılıyorki, Bahçenizin toprak yapısı organik özellikleri eksiklik arz adiyor, Toprağınızı organik maddece zengin hale getirmek için bol miktarda ahir gübreleri kullanmakla toprağınızın yapısını organik maddece zenginleştirebilirsiniz.
Sonbahar döneminde gübreleme yaparken leonardit uygulayıp, ağaçlarınızın budama artıklarınızın öğütülerek malç yaparsanız gübrelerinizin yarayışlılığını artırmanın yanında topraklarınız da organik malzeme kazandırmış olursunuz.
Toprak çalışmalarımın örnekleri, bahçemin linkinde görebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=14353&page=3