View Single Post
Eski 14-02-2010, 18:11   #674
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Teşekkür ederim Farezya, tavsiyenize uyacağım.

Sevim Hanım, ben size çelik değil de yapı marketlerde satılmaya başlar başlamaz bitkinin kendisinden alıp göndereceğim. Çelik tutturmada başarı oranım sıfır. Yalnız geçen bahar aldığım beyaz çiçekli Clematisi olduğu gibi toprağa yatırıp üzerini toprakla örtmüştüm. (yazmıştım belki hatırlarsınız) Geçen gün toprağı eşeleyince gördüm ki dalları köklenmiş ancak henüz yaprak sürgünü göremedim. Köklenen kısmı hiç ellemeden sadece ana bitkinin dalından ayırdım. Bakalım yapraklanacak mı?

Aramızdaki mesafenin uzunluğunu ve kargo masrafını düşününce, bunun yanında Clematisin dalının umduğunuz gibi olmayıp incecik kırılgan olduğunu bildiğimden onun yerine bitkiyi alıp göndermemin sizin açınızdan çok daha avantajlı olacağını düşünüyorum.
Baharda yapı marketlere gelmeye başlar. Hatta Snowman arkadaşımız belki bu sene de satar, onun bitkilerinin yanında yapı marketlerde satılanları hiç beğenmezsiniz.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön