Koçtaş'tan aldığım kaktüs tohumlarını yaklaşık 1 ay kadar önce (tam olarak tarihi hatırlamıyorum) ince elenmiş inşaat kumuna ekerek üzerini hava almayacak şekilde kapattım. Sadece ekerken suladım ondan sonra hiç su vermedim ancak kapağı kapalı olduğu için nemi hiç kaybetmiyor, 1 ay geçmesine rağmen resimde de görüldüğü gibi kapakta hala su damlacıkları oluşuyor. 1-2 günde bir kapağı açarak havalanmalarını sağlıyorum, onun dışında kapak hep kapalı. Bulundukları oda hafta içi kalorifer yandığı için oldukça sıcak ancak hafta sonları biraz soğuyor genelde ( hiç ölçme imkanım olmadı ama tahminen 10 dereceye kadar iniyor ). Pencere önünde direk güneş almayan ancak aydınlık bir yerde duruyorlar. Acaba bu boydaki kaktüsleri ne zaman ayrı saksılara alabilirim, eğer ayırmam için henüz erkense şimdiden gübre
vb takviye yapmam gerekir mi, zira inşaat kumunda oldukları için besin açısından eksiklik yaşamaları muhtemel. Bir de kapaklarını ne zaman açmalıyım sizce? Açtığım zaman kısa sürede kurumalarından korkuyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.