Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalahmet
Sayın Doğasever,
Aynen tahmin ettiğiniz gibi önümüzdeki bahar da tarlada ve yastıklarda uygulamayı düşündüğüm sulama suyuna EM Aktif karıştırmaktayı kastetmiştim, bu günlerde değil.
En güzeli gübreyi fermante ettikten sonra 1 ay kadar da olgunlaşmasını bekleyerek uygulamak ve uygulamaları sulama suyu ve ağaçlar üzerine EM Aktif spreyliyerek devam etmek.
Ben bu yıl yağmurların çok yağması ve işlerin sıkışması sonucu gübrenin fermantasyonu işlemini yetiştiremeyebilirim diye kendimce bir alternatif üretmek istedim, bu yüzden sordum.
Ayrıca yaptırdığım toprak analizinde de %3 organik madde saptanmış,bu oran EM de bulunan bakterilerin yaşamını devam ettirmeleri için yeterlidir diye düşünüyorum,yine de hayvan gübresi ile yapılacak EM kompost ile destekleyebilirsek daha mükemmel olacak.
Bu bilgileri bizimle paylaştıkları için şahsınızda tüm forum katılımcılarına teşekkürler.Saygılar
|
Asıl ben teşekkür ederim Sn CelalAhmet. Sayenizde sizinle aynı durumda olan arkadaşlara da yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere. %3 organik madde uygundur ama takviye etmek her zaman yarar sağlayacaktır. Bu arada sizin durumunuza özel mailleri almaktan, okumaktan ve yanıtlamaktan da büyük zevk aldığımı bilmenizi isterim. Tüm işlerinizde kolay gelsin.