View Single Post
Eski 13-02-2010, 08:34   #662
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Ev yapanlara, yaptıranlara kolay gelsin. Burada paylaşılan bilgiler çok değerli, işin yaptırılması sırasında da bu bilgiler çok yararlı oluyor. Ne kadar dikkat edilirse edilsin aksamalar da oluyor, minimum problemle halletmeniz dileğiyle.

Yalıtımla ilgili yazıları okuyunca başımıza gelen bir iki şeyi paylaşmak istedim.

Alt katın tabanına neme ve ısıya karşı yalıtım yaptırmıştık, zemin taşlarını döşeyecek usta işbaşı yaptığında, su tesisatına kaçaklara karşı basıç kontrolu için takılan basınç ölçerin değerinin düştüğünü farkettik. Kaçağın alt katta olduğu tespit edildi ama yalıtımdan dolayı zeminde nem göremedik, boru geçen üç-beş yer deşildikten sonra (şap, ısı yalıtımı, su yalıtımı) nemli bulduğumuz bölgelerden tahminle kaçağı bulduk, fışkırırcasına su çıkıyordu. Yine de şanslıydık, on yer de deşilebilirdi.

Ara bölmeyi yapacak usta profili yere sabitlerken su borusunu delmiş ( boru geçen yerler ve su yalıtımının derinliği biliniyordu ve profiler sabitlenirken özellikle bu konuda uyarılmıştı ama oldu bir kere). Burayı tamir ettirene kadar döşemeci ustayı kaçırdık, başka usta aradık, işelrin de yoğun olduğu zamana denk gelince üç hafta geciktik.

Pencere doğramalarını ahşap yaptırma imkanımız olmadı ama piyasadan iyi bildiğimiz bir markayı aldık ki işçiliği de denetimi de iyi olur diye. Malzeme güzel ama işçilikten hiç memnun kalmadığımız için kanatlardan ısı kaybımız çok oldu. Evin ön cephesi kuzey batıya bakıyor ve bu cephedeki bütün katlarda yere kadar cam var. Problemli kanatlar rüzgarlı havalarda ıslık çalıyordu. Kısaca doğrama seçerken doğramadan çok, montajı yapacak firma hakkında iyi bilgi edinmek gerekiyor.

Camlarda konfor cam kullandık. Kışın kadar yazın da etkisinin olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki, salonumuzda üstü ve yanı camı kaplı 8 m2 bir alan var, yazın burasının ısınınca evi de çok ısıtacağı, salonda hiç durulamayacağı söylenmişti (sera etkisi). Güneşlik kullanmadığımız halde böyle bir ısınmayla karşılaşmadık. Bu camlar diğer camlara göre % 7 kadar koyu gösteriyor, eğer binada farklı kalitede cam kullanılmadıysa dışarıdan ve içeriden pek fark edilmiyor ve görsel olarak rahatsız etmiyor.
Cam konusunda Şişe Cam Merkezi telefonla aradığınızda size çok güzel vakit ayırıp, detyalı bilgi veriyorlar ve seçiminizde yardımcı oluyorlar.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön