Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kenan dıramalı
Sayın Bahtiyar;
Anlattıgınız bu kuyu kazıma işini, bir (hilti) dediğimiz kırıcı delici makina ile yapmışsınız,bu makinanın büyüklüğü motor gücü veya cinsi nedir?Satın almaya karar versem
en idealinin özellikleri nedir acaba?Nasıl özelliklerde tavsiye edersiniz? Veya bu ( hilti) degilde bunun yerine, yol ve asfalt çalışmalarında kullanılan komprosör deliciler var hani, 10-15 metrelik yukarıdan kuyu içine kadar uzanacak komprösör hortumunu uzatsak aşagıda kuyu içinde bunun lada çalışılarak kuyu kazısı yapılamazmı acaba?
Ayrıca bu işinizi yaptırdıgınız ustalara ulaşma imkanı varmıdır? Benim arazi manisa ilinin bir dag köyü kır arazi.Buraya kadar gelip böyle bir işi üstlenmelerini saglamak mümkünmüdür?10 veya 15 metre derinliğinde ama kuyu çevresini çeperini beton kalıp atarak.Bu ustalara ulaşma imkanı telefon veya adres elinizde varsa lütfen buradan bilği verirmisiniz?Ben bu forumu sürekli takip ediyorum.Yazdıgınızı görürsem eger, size mail veya telle ulaşmak isterim. Saygılar sunarım.
|
Sevgili Kenan bey;
Öncelikle formada bu bölümü ihmal ettiğim için özür dilerim.
Genel mahiyette Elle kazılan kuyularda yeni yeni elektrikle çalışan hiltiler kullanılıyor.Hava ile çalışan türlerini biliyorum ancak kuyu kazımında kullanana hiç denk gelmedim.Bence kendiniz hiltiyle kazma işini sakın denemeyin derim.Sonuçta çok tehlikeli ve ustalık gerektiren bir iş.Bu ustaların 12 metreye kadar indiklerini de gördüm.Ustaların telefonlarını verebilirim.Ancak El kuyusu Eylül Ekim aylarında kazılmakta.Suyun tam çekildikleri anda.
Bizim kuyunun yer tesbitini bakır çubuklarla ben yaptım.Ustalar sadece gösterdiğiniz yeri kazıyorlar. Su tespitini yapamıyorlar.Kuyumuzu 8 metrede bırakmamızın sebebine gelince zamansız yağan yağmurlardan dolayı tehlike arz ettiği için kuyuyu 8 metrelik kısmını emniyete alıp bu son baharda 10-12 metrelere kadar kazdırmak.Şuan 7,5 Metrelik kuyuda su bulunmakta.Bu suyun kalıcılığını ancak sonbahardaki kazacağımız metrajlarda gösterecek.Kuyunun iç çapı yaklaşık 110cm.Telefon Numaramı özel mesajla gönderirim.
Saygılar