View Single Post
Eski 12-02-2010, 12:23   #607
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Epsody'ye bu konudaki son mesaj.

Sn Epsody

Bu tartışmayı gereksiz buluyorum ve daha fazla devam ettirmiyorum. Çünkü sözcükleri yanlış anlamlarda kullanıyorsunuz. (Sakınca: Yapılmaması, çekinilmesi gereken zarar verebilecek bir durum demektir.)
Yukardaki mesajda da "nifak" sözcüğünü yanlış anlamda kullanmışsınız. Aramızda "nifak" yok. Sadece sizin bu sözcük anlayışlarınızdaki hatalar yüzünden beni yanlış anlamanız söz konusu. (Yanlış anlama ve nifak farklı şeylerdir!) Sizin toprakla ilgili çalışmalarınızı ve burada yazı yazmanızı her zaman destekliyorum. Ancak, sözcükleri biraz daha dikkatli seçmeniz ve EM ile ilgili yorum yaparken doğru bilgi vermeliyiz diye düşünüyorum. Özel ve genel durumları ayırmalıyız. Tek başına sulama suyuna EM verilmesinin hiçbir sakıncası yoktur ve ayrıca da faydalıdır. Her bitkinin tüm yüzeyi mikroorganizmalarla kaplıdır. Toprakta organik madde olsa da olmasa da bu böyledir. Bizim de hemen hemen tüm derimiz mikroorganizmalarla kaplıdır. Hem de çok yüksek miktarlarda. Toprakta organik madde olmasa da bitki yüzeyindeki veya bitki çevresindeki mikroorganizmaların yararlı türden olması bitkiye yarar sağlayacaktır. Mikroorganizmalar enerjilerini sadece organik maddeden almazlar. Havadan, sudan, ısıdan, kükrtten, gazdan, tozdan hemen hemen herşeyden enerji alabilirler. En azından bitki yüzeyindekiler fotosentez verimini artıracaktır. Yararlı mikroorganizmaların bitkiler üzerindeki bere, yarık ve çatlakları onardığını, böylece bitkileri koruduğunu biliyor musunuz? Neyse lütfen daha fazla bu konuda yanıt vermeyin. Kısaca okuyuculara şunu söyleyelim:

Sulama suyuna EM verilmesi topraktan bağımsız olarak da faydalıdır.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön